marți, 24 ianuarie 2012

No Limit Texas Holdem

De ceva timp , in fiecare vineri si sambata seara , pe la ora 6 , ne strangem un grup de 8-10 prieteni la un club din oras pentru a juca poker . Am aflat de ceva timp ca poker`ul nu este un joc de noroc , asa cum crede majoritatea , ci este un joc de gandire unde trebuie sa ai o strategie si sa iti "citesti" adversarii . Pentru a aduce un argument care sa arate ca poker`ul nu este un joc de noroc va pun o singura intrebare . Cum de la WPT la masa finala raman in fiecare an cam aceeasi jucatori ? Sunt ei cei mai norocosi din turenu ? Nu cred .. 
Cand joc cu prietenii obisnuiesc sa plec de fiecare data cu bani pe plus , pentru ca ii cunosc foarte bine si stiu cand blufeaza sau cand chiar au carte . 

Toti jucătorii de poker de succes trebuie să fie în stare sa blufeze la momentul oportun. Bluf-ul este probabil conceptul de poker cel mai adesea discutat, desi nu este folosit atat de des pe cat cred unii oameni. Totusi, fără blufuri, pokerul ar deveni un joc neinteresant, chiar plictisitor. Daca nu blufezi niciodat,  devii prea previzibil si nu vei putea sa iti sporesti castigurile. Jucătorii apelează de regulă la blufuri când nu au nici o sansă să câstige pot-ul sau când incearcă să fure pot-ul înainte de distribuirea tuturor cărtilor. Într-un joc cash, este posibil să calculati dacă un bluf va fi sau nu profitabil. Pentru a face acest lucru, comparati sansele unui bluf reusit cu valoarea pariului si cu valoarea pot-ului. Prin urmare, este foarte important să reusisi sa iti dai seama dacă adversarii tai vor parasi mâna sau nu.
Pot sa spun ca eu am facut o pasiune din blufuri . Blufez chiar si cand nu joc poker .. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu